Haveterapi

 

Hvad er Haveterapi?.

Haveterapi er at stresse af i naturen- vi får det bedre af at være udendørs og ude i naturen. Vi ved fra forskning, at det naturlige lys og den aktive bevægelse får niveauet af hjernens ”velværestof” serotonin til at stige. Det virker lindrende på depression og stress uden brug af medicin.

Haveterapien er specielt kendt for længere behandlingsophold alvorlig  stressramte/udbrændte  ,men de samme metoder og øvelser i haven som for virker også for dig der har brug for at genskabe ro og balance i kroppen både fysisk og psykisk.

De fleste af os oplever hverdagen fyldt med støj enten ude eller inde, så det kan være svært at høre egne tanker og mærke egne behov. Når vi færdes i naturen, finder vi de naturlige lyde, som virker afslappende på sanse og nervesystemet. Ved at være i afslappende naturomgivelser trækker vi vejret dybere og mærker os selv mere.Vores tanker bliver rolige og vi kan give os tid til at lytte.

Ro og afslappethed gavner stressniveauet og sundheden.

Forskning har vist, at naturterapi har en stor og gavnlig virkning på stress, naturterapi kan eksempelvis bruges af mennesker med et højt stressniveau på arbejdspladsen eller af mennesker, som er langtidssygemeldte pga. stress.

Naturterapi kan bruges på flere måder. Jeg arbejder med samtaleterapi i haven i smukke og rolige omgivelser, hvor haven er med til at give dig den ro, der bringer dig i stand til at arbejde med det, der optager dig her og nu.

Haven bruges som et redskab til at opnå den indre ro og hjælpe dig til at finde frem til det, du har brug for at skabe ro  og balance i kroppen  fysisk og på det psykiske plan.

I praksis  gøres det  ved at træne det bevidste nærvær og opmærksomhed på forskellige måder.

F.eks. gående – siddende samtaleterapi, eller gående meditation, hvor du går med fuld opmærksomhed på kroppen – synsindtrykkene og lydende omkring dig.

Jeg tilbyder naturterapi til enkeltpersoner og  holder kuser til små grupper på 2-6 personer.

 

Samtaleterapi -  mindfullness - nærvær/opmærksomhed - gå-meditation samt åndedrætsmeditation.

Du er meget velkommen til at ringe uforpligtende og høre mere om denne terapiform om det er noget for dig.

Se billeder fra haven i  mit galleri.havegalleriet.

 

 
 
 
 
 
 
 
Terapioasen | CVR: 34574685 | Rugtvedvej 24, 4470 Svebølle  | Tlf.: 2886 8240