og få en side gevinst medKender du den længsel efter en afslappende gåtur eller løbetur i natur? Det ønske om at lade krop og sind finde ro,mens du slipper af med de daglige bekymringer.Måske drømmer du endda om at blive et med naturen,åbne dit sind, for alt hvad du støder på under din tur?

Men det er lettere sagt end gjort, ikke sandt? Nogle gange kan det føles som om at tankerne nægter at forsvinde,selv når vi forsøger at fokusere på ingenting,andet end at trave igennem skoven.


Men fortvivl ej,du er ikke alene om at føle det, det er helt normalt at have sindets konstante strøm af tanker, Men når vi tillader vores tanke at tage over,er det at vi mister evnen til at være i nuet.

Der er absolut intet galt i at gå eller løbe for at få tankerne i orden eller måske finde løsninger undervejs. Det kan være lige så gavnligt som at få muskelspænding løsnet hos en massør.

Men hvis du så samtidig måske kan finde dig selv under turen i at planlægge morgendagen ude af stand til at slippe tankerne, så har du mistet nærværet.


Effekten ændres dog når beslutter at træde ud i naturen og åbne dig selv for dens fortryllende berøring.Dette kan ske når du går en tur i skoven og lader dine sanser tage over.Brug dine sanser lyt, se, smag og mærk naturen omkring dig.Fra min egen erfaring kan jeg sige,at når du tør give dig hen og være i et med naturen, er virkningen fantasisk betagende.


Nærhed til naturen og til dig selv opnås ikke ved bare ved at sætte dig ned.Det kræver modet til at give slip i et øjeblik og være tilstede fuldt ud ,uden distraktion fra de mange tanker om morgendagen.Det kan være meget udfordrende i en travl hverdag fyldt med vigtige opgaver,men

ved at træne nærvær i naturen med mindfulness kan du øge din evne til at være fuldt opmærksom og nærværende og det er noget vi alle kan drage nytte af i den travle verden vi lever i.


Når vi træner opmærksom i naturen ,vil vi også opleve øjeblikke, hvor vores sind pludselig holder en pause og vi kan erfare at vi ikke bare er vores tanker og følelser.

Når sindet får lov til at være stille, opstår der ro til at reflektere over vores tanker og følelser og

Vi kan tage skridt tilbage og kigge på vores egne automatreaktioner.


Du undrer dig måske over, hvordan kan naturen give os alt det ved bare at sidde eller gå i den!


Men når vi er i naturen,kan den midlertidigt hjælpe os med at distancere os fra vores handlingsmønstre og hjælpe os med at være fuldt nærværende.Vi kan øve os i at ændre fokus fra "hvad skal jeg gøre" til "hvad vil naturen vise mig i dag" og lade os blive berørt af det og åbne en dør til vores egen forundring og sårbarhed.


Det første skridt mod at turde være fuldt ud til stede i naturen og træne vores evne til at være opmærksom kan være udfordrende, men jo mere vi praktisere det, jo lettere bliver det.


Jeg har udarbejdet en e-bog med nogle naturøvelser,som jeg selv bruger og som mine kunder i terapihaven har haft gavn af i deres behandling. Den kan hjælpe dig i gang med at træne opmærksomhed og nærvær. Du kan få den næsten kvit og frit , kræver kun tilmelding til mit nyhedsbrev. på www.terapioasen.dk


Ønsker dig god opmærksomheds tur ud i naturen.
når vi tør give os hen til at åbne os for oplevelser i naturen , åbner vi også ind til vores eget indre ,Naturen giver os mulighed for at bare være ,den stiller ingen krav til os.