BLOGINDLÆG OM NUET

Er du nærværende i dit nu og dine samtaler med andre?Måske tænker du det er da et underligt spørsmål ? og siger ja selvfølgelig, for jeg kan da ikke andet end at være her og nu fysisk , men ikke nødvendigvis i din tanker, og samvær med andre.


Måske har du oplevet at have en samtale med en god ven , kæreste , kollega, barn osv. og opdager midt i samtalen at du måske ikke er helt tilstede i samtalen, men dine tanker er på afveje og tænker allerede på hvad du skal svare når han eller hun er færdig med at snakke? eller du i tankerne måske allerede er på vej væk ? hvis ja, , så er du er ikke nærværende.


Tak tænker du måske det kan jeg da godt regne ud, behøver du fortælle mig det!

ja det vil jeg gerne , fordi ved at vi øver os i at være nærværende i alle vores samtaler i livet , kan vi også lære at være 100 procent i nuet..


Men det kræver af os at vi er vitterlig interesser i at høre hvad den anden har at sige, det er ikke nok at vi har intentionen , du skal også vise det med ord,krop og handling og give din opmærksomhed til det,der er i nuet og ikke det du vil have det skal være, det lyder måske underligt ,men det er det vigtigt at forstå, hvis du ønsker at vise ægte interesse for andre og med andre ord udvis relationsadfærd.

eksempler på hvordan budskaber i relationsadfærd kan være at spørge ind til:

- hvad syntes du? forstår jeg dig ret? er det en mulighed at vi kunne? som jeg oplever det,så.. osv. med andre ord,


ved at vi i vores kommunikation spørger ind til det den anden snakker om og viser ægte interesse , uanset om vi er enige eller ej med den vi taler med.

skaber vi nærvær i vores nu.


Det kan nogle gange være svært at være 100 procent tilstede i alt hvad vi gør, men vi kan med naturen lære at skabe den indre ro og dermed øge vores evne til at være opmærksom og nærværende i alt hvad vi gør. Naturen kan hjælpe os til at give slip på tankemylder og dermed give os plads i hovedet til at være til stede i nuet og have overskud til at være nærværende i vores samtaler med andre.


har du lyst til at prøve nogle af mine naturøvelser til at skabe nærvær og ro med dig selv og derved skabe vejen for at have ro i dig til at være nærværende i din hverdag og i dine samtaler. så klik ind på terapioasen.dk
"Den største gave,vi kan give os selv og hinanden er vores fulde opmærksomhed"

Richard Moss..

.