BLOGINDLÆG OM TANKEMYLDER OG STRESS

Sådan slipper du tankemylder og stress enkelt men effektivt med naturøvelser.Drømmer du også om at finde en metode, der hjælper dig enkelt og smertefrit til at få bugt med tankemylderet over de mange bekymringer, du oplever i dit liv? Bekymringer, som giver dig mange søvnløse nætter eller stress?


Ja, så er du desværre ikke ene om det og slet ikke i denne Corona tid, hvor vi begrænses på mange planer i at leve det liv, vi ønsker. For nogle af os fører det til stress efter lang tids spekulationer om fremtiden.


Men hvad kan du så egentligt gøre selv for at komme ud af den tilstand og slippe for den evige tankemylder og måske stress i denne usikre tid, vi lever i? Ja, måske er du en af de mange, der har valgt at gå i naturen og på den måde skabe mere ro i dine tanker og mindske stressniveauet? Hvis du er, så kan jeg kun bakke 100% om det. Jo mere du kommer ud i vores skønne natur, jo bedre hjælper du dig selv til mindre tankemylder og øger dit velvære.


Men mit spørgsmål til dig er: Hvordan går du tur? Lader du tankerne flyde frit og får du dermed ikke skabt ro i dit tankeflow, fordi din hjerne forsat styrer dine tanker og lader dem køre ufortrødent videre?


Hvis du kan nikke ja til mit spørgsmål, så læs videre, så er teksten netop for dig!


Jeg vil fortælle dig, at du enkelt og nemt kan lære at slippe tankemylder og stress med naturens egne virkemidler.


Det kræver blot, at du vil ofre lidt tid til at træne dig selv i at være nærværende og lytte til naturens virkemidler. Det lyder enkelt, ja, det ved jeg godt, men nogle gange kan det være svært at få selv det mest enkle til at være simpelt.


En af mine klienter i terapihaven sagde efter en session i Haveterapi med naturøvelser ”Er det bare så enkelt at gøre?”


Og ja, nogle gange kan selv de mest enkle metoder være dem, vi overser, når vi er fyldt med bekymringer i vores liv - men de mest effektive.


Jeg vil derfor give mit bidrag til dig, der gerne vil lære at undgå tankemylder og stress, med enkelte men effektive naturøvelser, som du selv kan prøve næste gang, du går i naturen for at slippe tankemylderet.
Du får her en gratis øvelse, som øger din evne til at være nærværende og fokuserende på enkle ting og slippe tankerne


Øvelse: Sanse og nærværs øvelse: Lyde og tanker.

  1. Sæt dig et sted, hvor du følger dig tryg.
  2. Det kan være i en have, park, mark, skov, ved vandet eller andet sted, hvor du kan lide at sidde.
  3. Hav skiftevis din opmærksomhed på de lyde, du hører og de tanker, der dukker op. Lad tankerne komme og gå …
  4. Lyt til lydene i naturen …
  5. Når tankerne kommer, så undgå at lade dig lokke med i det drama, de skaber.
  6. Vær opmærksom på lyde, efterhånden som de dukker op.
  7. Vær opmærksom på, at du veksler imellem at lytte og tænke.
  8. Læg mærke til pauser i lydene og selve stilheden.

Træn denne øvelse 15 minutter dagligt. Du vil hurtigt opleve og mærke, at din evne til at være nærværende øges.


Du vil opleve, at din evne til at bruge dine sanser i naturen, er væsentligt forøget allerede efter få dage. Hvis du er stressramt, er det vigtigt, at du ikke presser dig selv for at kunne udøve den. Sid blot og lyt og øv det lidt ad gangen, og gør det kun så længe, du synes, det er rart for dig.


Prøv øvelsen og mærk, hvordan den virker for dig. Du skal regne med at træne den regelmæssigt, ligesom du træner en muskel for at få den bedste virkning.


Ved at træne med naturøvelser, træner du også din evne til at være endnu mere nærværende i nuet og derved får tankerne konkurrence, og du kan øge din evne til at holde fokus på dit liv og det, der er vigtigst for dig i dit liv i nuet.


Eckhart Tulle citat: ”Nuet består af en række nu ‘er ”


Vi du gerne prøve andre gode og effektive naturøvelser næste gang, du går tur, så få min mindfulness guide-øvelser i naturen ved at klikke dig ind på www.terapioasen.dk og få tilsendt spændende tips 1 gang om måneden om naturterapi. Det kan du få ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev - jeg lover dig at ikke bombe din e-mail med overflødig mails.


Eller har du svært at motivere dig selv eller mangler overskud og energi til at komme i gang med naturøvelserne på egen hånd, så er en terapihave det rigtige sted at starte.

Terapi oasens have er specielt indrettet med flere haverum, hvor du kan sidde uforstyrret, og hvor jeg med guidning i naturøvelserne hjælper dig til at slippe tankemylder og stress og med psykoterapi får egen indsigt i, hvilke handlemønstre der har skabt stress og ændre på dem der skaber stress.

Tænker du at det kunne du da godt tænke dig at lære det? så kan du lære det på mine kurser som jeg holder løbende i terapioasen. du kan læse mere om kurser ved at klikke på teksten her.


Er du i tvivl, om det er det rette for dig, så book uforpligtende 20 minutters samtale på tlf. 28 86 82 40. og lad os sammen finde ud af om jeg skal hjælpe dig.