BLOGINDLÆG OM STRESS

Hvordan kan en terapihave hjælpe mig som stressramt ?Det spørgsmål får jeg ofte af mine kunder, jeg vil derfor her i mit blog indlæg meget gerne besvare det spørgsmål ,ved at byde dig velkommen ind i mit eget private univers,nemlig min terapihave og give dig et indblik i hvad der sker i en terapihave.


Jeg er så glad for at kunne få lov til at hjælpe mennesker der er stress eller angsramte til at blive stressfri eller eller få angsten mindsket . Der findes ingen lette løsningere og hokus pokus her i terapihaven ,men der er ro og nærværøvelser og det er hvad kroppen oftes har brug for når man er stress ramt og tankerne ikke kan finde ro.


For mig personligt er det at være i en terapihave blevet en livsstil, den hjælper mig til at være nærværende og skabe den ro jeg har brug for i mit liv og i mit arbejde som psykoterapeut.Som tidligere stressramt selv, har jeg lært med terapihaver at blive stressfri og genskabe min indre ro og balance og bevare den.


At være i en terapihave er ikke bare skønt ,det er også healende,jeg oplever mine bedste naturstunder når jeg er fuldt til stede i naturen,lytter til fuglenes sang,suger lyset til mig mærker solen stråler,følger skyerne,mærker regnen eller blæsten i mit ansigt. Oplever de nøgne grene om vinteren,det giver mig følesen af at kunne mærke min egen sårbarhed og for mig til at være tilstede og nærværende i nuet hele året rundt.


Jeg elsker at kigge på de grønne blade på træerne om foråret og om sommeren,mærke og se græsset der gror,planterne der står visne men majestætisk om vinteren, står lige så ranke og smukke i foråret ,ja selv ukrudtet som er velkommen i terapihaven lyser op med sine smukke farver.de er fødekæde og godt for biodiversiteten i haven og betyder at der er føde nok til de små biller, bierne, fugle og tudserne i søen.


Når jeg færdes i terapihaven er der ingen krav til mig eller mine kunder, her skal vi ikke nå noget ,ja naturen er kravløs overfor mig, den byder mig velkommen hele året rundt.Når jeg har ondt i livet og sindet hjælper den mig med alt hvad den kan byde mig på. Den indbyder mig og mine kunder bare at lære at være til stede i nuet og opleve den mangfoldighed hele året rundt.
Man kan nærmest sige at terapihaven året rundt byder på nye oplevelser hver mdr.


.jeg hører tit folk sige at man kan da ikke sidde i haven om vinteren og lave haveterapi, men det kan vi, det er ofte fordi vi ikke ved hvordan det foregår at vi holder os tilbage og det er ærgeligt , for vinterhaven hjælper lige så meget dig der er stress eller angst ramt , som sommeren gør, det kræver blot mere påklædning.

Når du færdes i terapihaven året rundt lære du at bruge naturen til genfinde din indre ro og være fri for ydre krav i livet og andres forventninger til dig, forskellen på at gå i den fri natur og så i en terapihave er at her kan du træne uforstyrret.


Du lærer at være 100 procent i alt hvad du gør i dit liv og dermed kunne være fuldt ud til stede i nuet og på den måde giver du og din krop lov til blot at være tilstede med det der er lige her og nu. Vi giver med andre ord sjælen og kroppen et frirum med mindfulness og terapihavens egne virkemidler.


Som stressramt er hovedet og resten af kroppen i alarmzonen hele tiden og så det føles umuligt at skulle holde sig i ro og man oplever at tankemylder tager over..


Så hvordan kan man så overhovedet bruge en terapihave når man har svært ved at finde ro og sidde stille?

det kan man fordi:

I terapihaven hjælper jeg dig i dit eget tempo til at kunne holde ud at sidde stille i perioder og være i ro, du lærer at bruge gennemprøvede og testet natur og åndedrætsøvelser, der sker ikke mirakler på en gang, men du vil allerede efter første gang kunne mærke forandring i din krop og hoved.


Du vil kunne mærke hvordan stress eller angst i din krop mindskes og tankemylderet kan lægge på det jeg kalder "den mentale hylde" og blive liggende længere tid af gangen end før.

Du vil også lære at lytte bedr til din krops "alarmsystem" som fortæller på forskellige måder når du er på vej ind i dit stressfelt igen.


Med andre ord er du stress eller angstramt, så har krop og hoved brug for ekstra meget ro og hvile ,det kan et ophold i terapihaven hjælpe dig psykisk og fysisk med og du vil opleve at din krop og hjerne langsom men sikkert vil genfinde sit normale leje.

Man skal huske på en stressede hjerne er lige som et brækket ben ,det kræver ro og tid." og der findes ikke lette fiks..


Men med natur øvelser og samtale samt indsigt i hvor din stresszoner er og hvordan de opstår, vil du lære hvordan du efter at du med hjælpen ud af stress ,selv med disse effektive metoder selv kan forebygge stress og leve dit liv uden stress.


Måske tænker du er det bare det ,det lyder da let! men der er lige som med en muskel, det skal trænes og nogle gange har vi bare brug for hjælp til at lære det.

Vil du vide mere om mine behandlingsmetoder og om hvordan jeg kan hjælpe dig så gå ind på .https//terapioasen.dk/behandlingsmetoder.html


Du er velkommen til at ringe og få en 15 minutter uforpligtende samtale på tlf.. 28 86 82 40