BLOGINDLÆG OM STRESS

Hvordan kan en terapihave hjælpe mig som stressramt ?Det spørgsmål får jeg ofte af mine kunder, jeg vil derfor her i mit blog indlæg meget gerne besvare det spørgsmål ,ved at byde dig velkommen ind i mit eget private univers,nemlig min terapihave og give dig et indblik i hvad der sker i en terapihave.


Jeg er så glad for at kunne få lov til at hjælpe mennesker der er stress eller angsramte til at blive stressfri eller eller få angsten mindsket . Der findes ingen lette løsningere og hokus pokus her i terapihaven ,men der er ro og nærværøvelser og det er hvad kroppen oftes har brug for når man er stress ramt og tankerne ikke kan finde ro.


For mig personligt er det at være i en terapihave blevet en livsstil, den hjælper mig til at være nærværende og skabe den ro jeg har brug for i mit liv og i mit arbejde som psykoterapeut.Som tidligere stressramt selv, har jeg lært med terapihaver at blive stressfri og genskabe min indre ro og balance og bevare den.


At være i en terapihave er ikke bare skønt ,det er også healende,jeg oplever mine bedste naturstunder når jeg er fuldt til stede i naturen,lytter til fuglenes sang,suger lyset til mig mærker solen stråler,følger skyerne,mærker regnen eller blæsten i mit ansigt. Oplever de nøgne grene om vinteren,det giver mig følesen af at kunne mærke min egen sårbarhed og for mig til at være tilstede og nærværende i nuet hele året rundt.


Jeg elsker at kigge på de grønne blade på træerne om foråret og om sommeren,mærke og se græsset der gror,planterne der står visne men majestætisk om vinteren, står lige så ranke og smukke i foråret ,ja selv ukrudtet som er velkommen i terapihaven lyser op med sine smukke farver.de er fødekæde og godt for biodiversiteten i haven og betyder at der er føde nok til de små biller, bierne, fugle og tudserne i søen.


Når jeg færdes i terapihaven er der ingen krav til mig eller mine kunder, her skal vi ikke nå noget ,ja naturen er kravløs overfor mig, den byder mig velkommen hele året rundt.Når jeg har ondt i livet og sindet hjælper den mig med alt hvad den kan byde mig på. Den indbyder mig og mine kunder bare at lære at være til stede i nuet og opleve den mangfoldighed hele året rundt.
Man kan nærmest sige at terapihaven året rundt byder på nye oplevelser hver mdr.


.jeg hører tit folk sige at man kan da ikke sidde i haven om vinteren og lave haveterapi,men det kan vi, det er ofte fordi vi ikke ved hvordan det foregår at vi holder os tilbage og det er ærgeligt, for vinterhaven hjælper lige så meget dig der er stress eller angst ramt , som sommer gør, det kræver blot mere påklædning.

Når du færdes i terapihaven året rundt vil du lære at bruge naturen til genfinde din indre ro og være fri for ydre krav i livet og andres forventninger til dig,


lære at være 100 procent i alt hvad du gør i dit liv og dermed kunne være fuldt ud til stede i nuet og på den måde giver du og din krop lov til blot at være tilstede med det der er lige her og nu. Vi giver med andre ord sjæl og krop et fri med mindfulness og terapihavens egne virkemidler.


Som stress,angst eller depressionsramt er hovedet og kroppen i alarmzonen hele tiden og så kan det være svært at skulle holde sig i ro og tankemylder tager over.


Så hvordan kan man så bruge en terapihave når man har svært ved at finde ro og sidde stille?


I terapihaven hjælper jeg dig i dit eget tempo til at kunne holde ud at sidde stille i perioder og være i ro,du lærer at bruge gennemprøvede og testet natur og åndedrætsøvelser,der sker ikke mirakler på en gang,men du vil allerede efter første gang kunne mærke forandring i din krop og hoved, du vil kunne mærke hvordan stress eller angst i din krop mindskes og tankemylderet kan lægge på det jeg kalder "den mentale hylde" og blive liggende længere tid af gangen end før. Du

vil også lære at lytte bedr til din krops "alarmsystem" som fortæler på forskellige måder når du er på vej ind i dit stressfelt igen.


Med andre ord er du stress eller angstramt, så har krop og hoved brug for ekstra meget ro og hvile ,det kan et ophold i terapihaven hjælpe dig psykisk og fysisk med og du vil opleve at din krop og hjerne langsom men sikkert vil genfinde sit normale leje.Man skal husk på "en stressede hjerne er lige som et brækket ben ,det kræver ro og tid." og der findes ikke lette fiks..


Men med natur øvelser og samtalesamt indsigt i hvor din stresszoner er og hvordan de opstår,vil du lære hvordan du efter at du med hjælpen ud af stress ,selv med disse effektive metoder selv kan forebygge stress og leve dit liv uden stress.


Måske tænker du er det bare det?,det lyder da let! men der er lige som med en muskel,det skal trænes og nogle gange har vi bare brug for hjælp til at lære det.

Har du lyst til at vide mere om mine behandlingsmetoder og om hvordan jeg kan hjælpe dig så gå ind på .https//terapioasen.dk/behandlingsmetoder.html


Du er også meget velkommen til at ringe og få en 20 minutter uforpligende samtale ,for at finde ud af om det er det rigtige for dig. på tl. 28 86 82 40