brug stilhedens kraft
til at slippe spændinger og tanker.

Tænker du over af og til hvornår du er stille med dig selv?


og hvordan du med stilhedens kraft kan

lære at lytte til dig selv ?

For nogle af os kan stilhed skabe frygt når der ingen lyde eller tanker er omkring os, for andre er det en befrielse, men fakta er at vi alle til tider har bruge for stilhed i vores konstante tanke flow og slippe de mange lyde udefra vi dagligt fylder vores hoved med fra tidlig morgen til sen aften.


Men for nogle kan stilheden ligefrem være skræmmende når der er tomt for tanker, det kan føles som et tomt hul, hvor der syntes ikke at være nogen kontakt til verden. Ja et tomrum der kan kalde på frygt.

I vores hoveder kører vores tanker døgnet rundt, de kan af og til føre os i forkert retning og få os til at fokuserer på mangler og negativitet, hvis vi ikke kan finde ud af at tøjle tankerne.

Hvis vi i stedet for tænker en positiv tanke vil vi opdage at den kan holde os på sporet og give os energi.

Derimod kan tankerne i begge tilfælde forhindre os i at lytte til væsentlige signaler fra vores institution. Derfor har stilhed i dine dialoger på alle planer mange gode egenskaber.


Tænker du nogensinde over hvilke tanker du har, når du ikke holder dem fat i et fokus? Måske ikke, Og måske derfor vil det være en god ide at blive klar over hvilke tanker du har, når du ikke ”tænker”.

Måske du tænker ja det er lettere sagt end gjort, men du kan prøve at starte med at tømme dit hoved,

Prøv at mærke hvordan det føles, måske vil du opdage at når tankerne holder pause vil der være mere Plads i dit indre til at kunne lytte til din institution.

Du vil måske endda bemærke at der bliver mere plads til At du kan mærke at din krop kan blive fri for småbekymringer, som eks sætter sig i din krop i form af spændinger.


Syntes du er det er svært at ”bare lige” tømme dit hoved for tanker, så start baglæns find dig et godt sted at ligge eller sidde ned, et sted hvor du kan slappe af, flyt dit fokus til de områder i kroppen hvor du mærker spændinger, opløs spændingerne en ad gangen til de alle er væk.

Når du ikke mærker flere spændinger så gå til hovedet og fjern den spænding du måske har i dit hoved.

En klog mand som jeg lytter meget til, Thich Nhat Hann siger ”Når du bliver indfanget af negative tanker og bekymringer kan der let opstå misforståelser og angst, Når du standser tankerne og beroliger dit sind, skaber du mere plads og åbenhed”


Med andre ord du har et valg, du kan ved at træne stilhed i dine tanker skabe mere plads til at lytte til din intuition og din krop.


Jeg byder selv dagligt stilheden velkommen ind i min krop og sind på samme måde i mit arbejde i terapihaven, jeg finder et sted hvor jeg kan sidde uforstyrret og hvor det eneste jeg kan høre, er lydene fra naturen, når jeg sidder her og træner at være stille midt i naturen og flytte fokus væk fra mine tanker. Jeg bruger de samme naturøvelser som jeg bruger til mine kunder.


Prøv selv at beslutte dig for at give dig selv nogle stille perioder i løbet af dagen hvor du flytter dig væk fra de mange baggrundslyde dagen byder på, musik, maskiner, biler osv. Og vælger din egen stillezone og træne dig i at slippe tankerne.


Syntes du det er svært så øv dig blot 10 minutter hver dag og træn så langsom dig selv til at finde flere perioder i din hverdag hvor du sidder i stilhed. Prøv efter hver stilleperiode du har haft at mærke inde i dig selv, giver det dig og husk det handler ikke om at præstere men at bare være stille så længe du syntes det er behageligt.


Ønsker dig en dejlig dag med stille perioder.