Forbyg stress
i stedet for at have stress





Hvor ofte giver du din krop og hoved stille timer i løbet af dagen?



Lad din hjerne og krop op med naturen

og forbyg stress








Hvorfor taler vi ofte om at undgå stress hvis man allerede er stressramt? Det lyder da mærkeligt tænker du måske!

Men det er det ikke, fakta er nemlig at mange af os opdager ikke de faresignaler som hoved og kroppen udsender meget tidligt før stress rammer os, hvor den fortæller os at nu skal vi altså sætte tempoet ned og give hjernen og kroppen til pauser,


vi vælger desværre ofte at ignorere signalerne og først reagere når skaden er sket. Men vi har brug for pauserne imellem alle vores daglige gøremål og ikke bare kører derud ad i nonstop, fra om morgen når vi står op til vi går i seng.


Ja fortæl mig noget nyt, tænker du måske, det ved jeg da godt!


Men en ting er hvad vi tænker med vores hjerne, en anden ting er hvad vi reelt gør.

Prøv selv lige nu at holde en pause med at læse dette blog indlæg og tænk over

1. Hvor mange gange giver du dig selv pauser i løbet af din dag?

2. Hvor mange minutter /timer giver du din hjerne og krop tid til at være stille uden lyde fra din mobil, musik, fjernsyn og computer?


Lad mig give et bud: mindre end en time!


Hvis du kan nikke ja til det, så velkommen i klubben, undersøgelser viser at flertallet af os har svært ved at afsætte mere tid til stilhed i vores hverdag og travlhed, desværre.


For travlhed er stadig i 2022 det store ”in”, med travlhed signalerer vi til vores omverden at vi er ”PÅ” og ”MED” og at vi er tilgængelige det meste af døgnet over for andre der vil os.


Men desværre betaler vi også en pris for at være ”på” med vores hjerne og krop, når vi ikke giver os selv lov til at holde fri og have stille perioder, hvor vi ikke er tilgængelige hele tiden.


Holder vi vores hjerne kørende for længe i ”overhalingsbanen” og ignorer de mest alm tegn på stress, så som • Søvnbesvær og træthed. • Hovedpine • Koncentrationsbesvær • Muskel og ryg smerter • Rastløshed og ubeslutsomhed • Hukommelsesbesvær • Øget nervøsitet. • Øget forbrug af stimulanser.

Så ender vi der hvor vi ikke længere kun taler om at føle os stresset. Så er man stressramt!


Så hvad kan du gøre selv for at undgå at blive stressramt.


Jeg vil give dig 5 tips til at forebygge stress, det er ikke raket viden, men almindelig sund fornuft, men som oftest glemmes når vi taler om at forebygge stress.


1. Giv dig selv tid til at lytte til din krops signaler

2. Sæt fast tid af i din hver dag til IKKE være tilgængelige og gå ud i naturen og sæt dig et sted hvor du ”bare” kan være alene og kun lytte til naturens egne lyde.

3. Øv dig i at sige fra til opgaver der dræner dig for energi og til med positive opgaver.

4. Planlæg dine opgaver og gøremål i din hverdag med luft imellem, så du skaber din egen tid til at ”trække” vejret ekstra.

5. Slut din dag af med refleksion over hvordan gik det i dag med at skabe din egen tid til stilhed i kroppen og hoved.


GIK DET GODT? Hvis ikke, så husk at ”fodre din hjerne med positive tanker om at du får en ny chance i morgen til at prøve det igen.


ROS dig selv for det du fik gjort for at skabe gode betingelser for din mentale sundhed i hoved og krop, fokuser mindre på det du ikke nået i dag.


Prøv at sætte ovennævnte 5 tips ind i din daglige planlægning og gør det til en fast del, så vil du efter længere tids brug erfare at det hjælper dig til at forebygge stress.


Har du lyst til at lære at bruge virkningsfulde naturøvelser på din tur ud i naturen som hjælper dig til at være mere nærværende og stille med dig selv og som forebygger stress, så tag min e-bog her på www.terapioasen.dk med mindfulness øvelser med dig, det koster dig 0 kr. det eneste det koster dig er din e-mailadresse, du tilmeldes samtidigt mit nyhedsbrev.

Jeg lover at jeg vil ikke spamme dig med unødige mails og du kan afmelde til en hver tid, når du ikke ønsker mere viden, tilbud fra mig.

Ønsker du må få en dejlig dag.